Poticanje osobnog razvoja kroz elemente Orff Schulwerka u muzičkoj edukaciji i muzikoterapiji

Poštovani,

Hrvatska udruga Carla Orffa – HUCO već dugi niz godina provodi edukaciju prema načelima Orff Schulwerka na području glazbene edukacije i muzikoterapije kroz predavanja i radionice pod nazivom Poticanje osobnog razvoja kroz elemente Orff Schulwerka u muzičkoj edukaciji i muzikoterapiji. Edukacija je namijenjena odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, pedagozima, logopedima, psiholozima, rehabilitatorima, socijalnim radnicima, glazbenim pedagozima, plesnim i dramskim pedagozima koji će moći stečena znanja i vještine primijeniti u svakodnevnom radu s različitim dobnim skupinama djece i s djecom različitih mogućnosti i afiniteta.
Želja nam je kroz edukaciju Orff Schulwerka uputiti stručnjake na kreativan način korištenja ritamskih i melodijskih instrumenata, a napose ukazati na moć primjene muzike u stvaralaštvu s djecom svih dobnih skupina i svih razreda osnovne škole.

Seminar i radionicu održat ćemo 17. i 18. ožujka 2018. na Edukacijsko-terapijskom imanju ETI u selu Vinkovec, nedaleko Vrbovca. Detaljan plan puta možete naći na stranici www.eti-vinkovec.org

Teme seminara i radionice su:
1. Temeljni principi Orff Schulwerka u edukaciji i muzikoterapiji kroz imaginaciju, improvizaciju, pjevanje, sviranje
2. Osnovni principi u muzikoterapijskom tretmanu – MTT
3. Izrada prilagođenih instrumenata te njihova primjena u radu s korisnicima

Orff Schulwerk radionicu vodi dr. sc. Ksenija Burić, prof., Orff glazbeni pedagog i muzikoterapeut, Osnovne principe u MTT vodi doc.dr.sc. Ana Katušić,prof. rehab.i muzikoterapeut, a radionicu Izrada prilagođenih instrumenata vodi Branko Meštrić, dipl. inženjer.

Broj sudionika kreće se od 8 do 12 polaznika.

Raspored:
subota 11:00 – 12:30 / 13:00 – 14:30 / ručak/ 16:00 – 18:00 / večera/ sviranje
nedjelja 10:00 – 11:30 / 12:00 –13:30 /ručak – odlazak

Cijena seminara je 660,00 kuna po osobi. U cijenu je uračunata poduka, materijali, smještaj i hrana. Prijaviti se možete putem maila ili na gore navedeni broj mobitela do popune mjesta.

Svi polaznici seminara dobit će potvrdu o sudjelovanju i stručnom usavršavanju.

Dodatne informacije možete potražiti na web stranici www.huco.hr

Radujemo se Vašem odazivu!
Srdačan pozdrav!

Dr. sc. Ksenija Burić, prof.