OBJEKTI

VELIKA KUĆA. ETI kuća je dovoljno velika za petnaestak korisnika, opremljena za ugodan boravak i miran rad. Namjenski je projektirana i izgrađena za boravak i rad manjih grupa polaznika, na principima zelene gradnje u cijelosti je na raspolaganju polaznika za vrijeme trajanja programa.
U prizemlju je ulazni prostor sa kuhinjom, velika dvorana za rad, tehničke prostorije i veliko kupatilo dostupno svim korisnicima.
Na slijedećoj etaži su tri spavaonice, veliki dnevni boravak sa čajnom kuhinjom, još jedno kupatilo kao i pristup velikoj terasi.
U potkrovlju je zajednička spavaonica sa 8 ležajeva s toaletim prostorom.


MALA KUĆICA.  Izdvojeni objekt u osnovi je namijenjen za smještaj jedne obitelji. Veliki dvostruki krevet iz kojeg se pruža pogled kroz stakleni zid, mali prostor za boravak i terasa, udobno kupatilo sa tušem.
Za potrebe seminara dodaju se jedan ležaj ili ležaj na kat i tada se tamo udobno može smjestiti četiri osobe, obično jedan tim bliskijih osoba.

 

 

 


DRVENI ŠATOR. Najzanimljiviji objekt na imanju je drveni šator. Zaista se radi o šatoru i shodno toga može se koristiti samo u toplijem dijelu godine. Međutim, u ovaj šator ima sasvim normalnu visinu i odrasli čovjek može u njemu uspravno stajati, i dug je dovoljno da se odrasli čovjek može udobno ispružiti. Zapravo, dva čovjeka u dva standardna kreveta sa standardnim madracima. Ima još dovoljno prostora za prtljagu i stvari – i to je to. Instalacija nema – ovo je ipak šator. Postoji solarna rasvjeta i punjač mobitela, a sanitarne potrebe stanari rješavaju ili u susjednoj maloj kućici ili u velikoj kući.

 

 

 


STOL U DEBELOM LADU. Ovo je najpopularniji objekt na imanju, naročito u vruće ljetne dane. A i noći. U debelom hladu oraha ima mjesta za ručavanje za dvadesetak osoba. Pored samog stola i klupa, tu je još i ognjište na kome se nađe mjesta i za roštilj i kotlovinu, pa i poneki kotlić i ražanj. Dovedena je i pitka i tehnička voda, kao i struja, odnosno rasvjeta za večernje sate.

 

 

 


NADSTREŠNICA. Još jedno ugodno sklonište za ljetnih dana, čak ako i kišica zaprijeti. Nešto manji prostor pod krovom, ali dovoljan da se smjesti petnaestak ljudi. Zgodan prostor za doručke ili za večernje sjedeljke, uz frižider u kojem se uvijek pronađe ponešto za osvježenje  u sparne ljetne večeri.
Nepravedno bi bilo izostaviti da je to i zgodan prostor za vježbanje sviranja, pripremu scenografije i slične aktivnosti koje zahtijevaju malo izdvajanje iz grupe.

 

 


VELIKA DVORANA. To je naš glavni prostor za rad, pozornica za predstave a ponekad i za zabavu. Tu je naš polukoncertni klavir, vrhunska Yamaha, prva u selu, pa još jedan električni klavir, violine, gitare, brojne udaraljke. Ovdje je i kompletan Orff instrumentarij, od malih Glockenspiela pa do ogromnih kontrabasa, cijele obitelji blok-flauta od sopranina do basa, sve u svemu dalo bi se nabrojiti stotinjak instrumenata. Dvorana je i multimedijski opremljena za svaku potrebnu projekciju i ozvučenje, internet … Naravno, toplog drvenog poda i drvenog okruženja – ovdje se ugodno živi i radi, u direktnoj vezi sa zelenim vrtom ljeti ili uživanje uz toplu peć zimi.

 


VANJSKA POZORNICA. I na kraju naš glavni objekt, vanjska pozornica na kojoj se događaju koncerti, predstave, plesovi. Na slici je prostor ispred dvorane no pozornica je i amfiteatar ispod kuće, igralište pored kuće, hladovina ispod oraha ili cvjetna livada. Zapravo cijelo imanje je jedna velika pozornica koju kreativni ljudi znaju kako i kada iskorisiti. Kako to izgleda ne može se opisati – to treba vidjeti!